Грешка

Отишле неколку калуѓерки на исповед. Првата вика:
– Оче, грешев. Го допрев со прст.
– Одма оди и стави го прстот во светата вода!
Втората:
– Оче, грешев. Го фатив со рака.
– Ајде и ти, одма стави ја раката во света вода!
Кога го видела тоа калуѓерка од крајот на редот викува:
– Оче, а може ли и јас да ја измијам устата со светата вода, пред оваа пред мене да го измие задникот?!

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Оставете реплика

Вашата емаил адреса нема да биде објавена

error: Content is protected !!