Зуица Лазова и Милан Завков за „Илинден“ на концерт во Торонто

Фолк пејачката Зуица Лазова заедно со група музичари утрово замина за Торонто, Канада, каде ќе одржи концерт по повод големиот празник „Илинден“. Во екипата музичари се Милан Завков, потоа Иле и Аце од групата „Маестро“, Филип Нуне, Љупчо Соколовски  и Бојан.

-Идејата беше да замине екипа на „Зајди, зајди“ но не може дел од оркестарот, па така  направивме нова екипа од врвни музичари.  Одиме само за еден концерт, кој пак, е многу важен не само за сите нас овде, туку и за нашите во дијаспората. Концертот ќе биде на шести бидејќи и во Канада е празник, па нашите тогаш сакаат да го прослават „Илинден“, вели Милан Завков.

Концертот ќе се одржи во  црквата „Св. Климент Охридски“, бидејќи македонското друштво, кое го носи истото име е организатор .

Милан Завков

 

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Оставете реплика

Вашата емаил адреса нема да биде објавена

error: Content is protected !!