Опра Винфри : Мисли за „зајакнување“

1. Се се враќа, се се плаќа, или- што ќе посееш тоа ќе пожнееш.
2. Не дозволувајте им на другите да го пишуваат сценариото на вашиот живот.
3. Ако единствената молитва што ја изговарате е – благодарам, доволно е.
4. Верувајте им на своите инстинкти. Интуиција е вашата врска со Господ.
5. Ако не знаете што, смирете се. Одговорот ќе дојде.
6. Најдете начин да бидете платени за работата што ја сакате.
7. Промашувањето е знак да тргнете во друга насока.Веднаш.
8. Минатото е зад вас, иднината е пред вас. Вашето време е сега и тука.

Фото- naijanews.com

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени