Бушава азбука со Александар Дадар

На буква, на буква.., затоа што сите го сакаме Горан Стефановски, затоа што растевме со „Бушава азбука“ и затоа што имаме букви што „недрат“ асоцијации, поими и приказни. Еве како на „зададена тема“ размислува Александар Дадар.

А– Александра
Б– Бојан
В– Воздух
Г– Гламур
Д– Дуци
Ѓ– Ѓомлезе
Е– Елка
Ж– Жирафа
З– Здравје
Ѕ– Звонче
И– Иронија
Ј– Јаболко
К– Квалитет
Л– Лабаво
М– Марко, Матеј и Мики
Н– Нормално
О– Огледало
П– Парфем
Р– Работа
С– Стефанија
Т– Толкување
Ќ– Ќофте
У– Убаво
Ф– Фантазија
Х– Харизма
Ц– Циркус
Ч– Човек
Џ– Џемпер
Ш– Шарм

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени