Бушава азбука со Весна бејби Петрушевска

На буква, на буква.., затоа што сите го сакаме Горан Стефановски, затоа што растевме со „Бушава азбука“ и затоа што имаме букви што „недрат“ асоцијации, поими и приказни. Еве како на „зададена тема“ размислува Весна бејби.

А – апостроф
Б – бушава
В – вознесеност
Г– Горан
Д – доста
Ѓ– ѓумбир ( модерно за слабеење и настинки)
Е – ерозија
Ж – жигосан
З – Задрогаз
S – sвонар
И – Икар
Ј – Јанa
K – Кентербери
Л – Лет во место
Љ – љубов
М – мимикрија
Н – нива
Њ – њоки
О – осојница
П – пиреј
Р – рај
С – сурово
Т – тетовирани
Ќ – ќофте
У– убавко
Ф – фабула
Х – хавариса
Ц – цепки
Ч – човечност
Џ – џагуре
Ш – шепот

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени