Бушава азбука со Весна Гиновска – Илкова

На буква, на буква.., затоа што сите го сакаме Горан Стефановски, затоа што растевме со „Бушава азбука“ и затоа што имаме букви што „недрат“ асоцијации, поими и приказни. Еве како на „зададена тема“ размислува Весна Гиновска – Илкова.

А – ангел
Б – Ботичели
В – Ватикан
Г– грижа
Д – дар
Ѓ– ѓугум
Е– елка
Ж – желба
З – закон
S -sуница
И – игра
Ј – јагула
К– крлушка
Л – лале
Љ – љубов
М – мартинка
Н – нане
Њ – њоки
О – огледало
П – перуника
Р – радар
С – страст
Т – тетовирање
Ќ – ќуп
У – успех
Ф – фурнаринка
Х – хризантема
Ц – цвет
Ч – чај
Џ – џем
Ш – шепот

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени