Во среда, мистична, елегантна и егзотична „Шехерезада“

Во среда, (24) во 20 часот, Националната опера и балет ќе ја прикаже балетската претстава „Шехерезада“. Музиката за ова популарно дело е на рускиот композитор, Николај Римски Корсаков. Кореографијата за нашата „Шехерезада“ е на познатиот кореограф од Москва, Михаил Крапивин. Сценографијата на Марија Ветероска, а костимите на Маја Бурсаќ од Србија.
Мистична, елегантна и егзотична!
Балетска приказна работена по мотивите на приказните од „Илјада и една ноќ“ ќе ни ја раскажат балетските првенци Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили (Грузија), солисти, балетскиот ансамбл и оркестарот на Националната опера и балет.
Диригент е Бисера Чадловска.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени