Дешифрирајте го својот шеф

Доколку не може да се разбере со своите шефови, во тој случај поработите малку на меѓусебната комуникација – за почеток е доволно да научите како да ги дешифрирате неговите реченици

– Оваа работа ќе биде значајна за вашето SV

*Очекува од вас да завршите повеќе обврски, но платата ќе остане иста

-Овој проблем ќе го предложам на менаџерите

*Се мисли дека ќе го направиме она што го очекуваат од нас „оние горе“

– Овој проект е само во ваша надлежност
*Овој „комплимент“ значи дека нема да кренете глава од работа

– Сами одлучете што ќе работите во слободното време
*Збогувајте се со слободните ручеци, вечери и празници

– Таа има многу богато работно искуство
*Таа има работно искуство од 25 години

– Милица е најамбициозна во целиот колектив
*Милица ќе добие унапредување пред вас

– Мислам дека имате проблем со самомотивацијата
*Или-Мрзливи сте

– Треба повеќе да се сконцетрирате
* Повторно ве уловив како сурфате на интернет

– Понекогаш сте премногу темпераментен

*Треба да поработите на самоконтрола, Фото- Pexels

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!