Добар задник – клекнете и станете

Клекнувањето е најдобра вежба за задникот. Меѓутоа, понекогаш го правиме тоа неправилно, со што многу повеќе го оптоваруваме телото и си предизвикуваме болка.
Не дозволувајте да ја пренесете целата тежина на прстите од нозете и не трудете се да се наведнувате нанапред или наназад, туку горниот дел од телото постојано да ви остане во исправена положба. Процесот на исправување треба да оди по следниов редослед – прво рамењата, па колковите и, на крајот, нозете.
Значи- клекнете па станете- колку што можете повеќе, бидете упорни и ќе имате добри резултати.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!