Еве зошто се корисни јајцата

Добрите страни
-ги содржи витамините А, Д, Е, Б1, Б2, Б6 и Б12. Единствениот витамин кој недостига во јајцето е витамин Ц.

-содржи минерали, железо, цинк, калциум, селен и јод.

-јајцето е еден од најбогатите извори на протеини.

-добри се за видот.

-добри се за мозокот бидејќи можат да ја подобрат меморијата и когнитивните вештини.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!