Еве како да го искористите лошото вино
Виното не само што и додава вкусот на храната, туку волшебно влијае врз многу јадења, особено врз месото. Сетете се дека пилешкото станува полесно со бело вино, а темното месо е поароматично со црвеното вино …
Готвење на тестенини
Кој вели дека тестенините мора да се варат во вода? Па, делумно да. Но, откако водата ќе се намали до половина, слободно ставете вино и тестенините ќе бидат совршени.
Направете сангрија
Ако не сакате да го пиете виното што го добивте за подарок, со малку шеќер и свежо овошје, направете сангрија. Уживајте во популарниот шпански пијалак.
Подготовка на месо
Иако не е препорачливо јадењето да се готви со виното што се пие, направете исклучок. Тоа не само што ќе и даде вкусот на храната, туку и ќе ги замени мастите во месото. Во пилешкото оди бело, а во темното месо се става- црвено вино.
Вино сос
Многу едноставен сос. Сварете го виното и додадете од омилените состојки: ви препорачуваме мајчина душичка и лаворов лист, и пред крај ставете путер.
Коментарите се затворени