Женски речник

Сигурно сте забележале дека зборовите, мислите и делата кај жените не се една иста работа, не се совпаѓаат, и затоа се повторуваат погрешните чекори. Зошто? Тоа никој не го знае, но голема е веројатност нештата да се случуваат поради погрешно протолкуваните зборови. За да немате таков проблем, погледнете го женскиот речник.
Кажаното            Значењето
Да –                        Не
Не –                        Да
Можеби –              Не
Ми треба –            Кој ќе те чека, се направив сама

Мајка ти е деликатна жена- Не би сакала да живееме со неа

Што знам-             Биди поупорен
Жал ми е –            Ќе видиш ти
Сакам да зборуваме – Ми се плаче, очајна сум
Колку е интересна девојката карши нас. Ја виде? – Не симна поглед од малата
Се разбира, повели – Посебичен створ немам видено
Брак е само обично ливче хартија- Би сакала да ме запросиш
Прави што сакаш – Ќе ми платиш подоцна
Не сум нерасположена – Добро што забележа, можев да умрам
Ме слушаш ли? – Мртов си
Треба да научиш да комуницираш – Слушај што ти зборувам
Сакам да биде романтично. Изгасни ја струјата – Ужас, имам целулит
Толку си мажествен – Би било добро да се издепилираш
Ме сакаш ли – Да ми купеше нешто убаво?
Ќе бидам готова за минутка – Побарај нешто интересно на телевизија
Ај кажи колку ме сакаш – Денес направив нешто што нема да ти се допадне
Фото- Pixabay

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!