ЗАД СЕКОЈА УСПЕШНА ЖЕНА СТОИ… : Ирена Спировска

Љубовта на прв поглед помеѓу мене и објективот на камерата се случи кога имав само 17 години и кога ја снимив првата тв- реклама.Така започна приказната која продолжи на модните писти, а подоцна и со ангажман во Македонската Радио Телевизија. Како млада девојка која штотуку матурираше и се запиша на студии, ова беше идеален предизвик и можност за мене да си го заработувам сама својот џепарлак. Со текот на годините, ми се зголемуваше бројот на ангажманите и обврските во телевизијата, а со тоа нормално се збогатуваше и надоградуваше и моето искуство.
Станав мајка на 25 години и тоа ми донесе дополнителна зрелост и одговорност, многу непроспиени ноќи, но и многу нежности и љубов. Се вратив пред камерите кога Зорица имаше неполни три месеци и тоа благодарение на поддршката од моето семејство, т.е. од мојот татко и неговата сопруга Соња која несебично ми помагаше околу сите обврски поврзани со Зорица. Морам да ја спомнам и поддршката и присутноста на мојата драга пријателка Јованка, која неуморно секогаш беше со мене, на сите мои настапи и патувања па така ми беше многу полесно да ја носам и Зорица, затоа што кога јас бев на сцена, таа беше во прегратките на Јованка….Затоа на прашањето – кој стои зад една успешна жена ќе одговорам: мојата упорност, трудољубивост, ентузијазам и посветеност… Јас дојдов до израз благодарение на тоа што сите овие години ги имав зад мене овие прекрасни луѓе, за што сум им многу благодарана.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени