За стрес, анксиозност и несоница: Техника на дишење 4-7-8

Техниката на дишење 4-7-8, особено актуелна периодов е одлична за смирување на мислите и стресот. Ја препорачува докторот Ендру Вале од холистичкиот центар во Аризона, кој вели дека со нејзината редовна примена можете да заспиете за една минута: се насочувате на дишењето а не на проблемите, полека се опуштате и имате многу кислород.
Постапки
1. Врвот на јазикот треба да е вендаш зад горните заби, се додека траат вежбите.
2.Почнувате со затварање на устата, вдишувајќи низ нос, додека броите до четири.
3. Потоа седум секунди го задржувате здивот.
4. Уште осум вдишувања издишете ги за осум секунди.

Фото: Pixabay

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!