Зошто го сакавме Милан Гутовиќ

Иако не сакаше да дава интервјуа, со „одбрана“: „Се што имам да кажам го гледате на сцена, инаку сум најздодевен човек на планетата“, Милан Гутовиќ (75), беше сакан актер и кај обичниот свет и кај елитата, и кај богатите и кај сиромашните и горе и долу и лево и десно, секаде. Го опфати сечовечкото креирајќи улоги кои стана автентични, и тоа не само поради Среќко Шоиќ.
-Да, тој е слика и прилика на општеството и неговите реплики ми ги крадат во Собранието- го објасни Гутовиќ својот ангажман во „Тесна кожа“ и “Бела лаѓа“.
Го паметиме и во поинакви приказни како што беа филмовите Пинки во „Бегство“, „Мајстор и шампита“, „Бела кошла“, „Шмекер“, „Лаф у срцу“, „Сомнително лице“…, ама и како голем истражувач и пустолов во „Добра вечер деца“ и „Метла без дршке“, сериите што ги сакаа и големите деца.
Фото- Инстаграм

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!