„Игри без маска“ : Меѓународен драмски фестивал за лица со и без хендикеп од 26 до 29 ноември во МНТ

Петтиот Меѓународен драмски фестивал за лица со и без хендикеп „Игри без маска“ – театар без дискриминација, и годинава ја продолжува својата традиција- од 26 до 29 ноември во МНТ, на големата и малата сцена.
Пет години театарот без дискриминација, кој сеуште го држи приматот – единствен на Балканот од таков вид, во себе ја има магијата на обединувањето. Имено, повеќе од 12 години „Различни а еднакви“ го негува правото на лицата со хендикеп да бидат вклучени во културни настани а 5 години го организира Меѓународниот тродневен театар, каде што сцената во целост ја краси инклузијата.


Инаку, претставите ги играат аматерски актерски групи од земјава и странство, чии актери се лица со и без хендикеп а водителска двојка се Ирена Спировска и Татјана Стојановска.
Низ игрите се придружуваат и наши истакнати актерски имиња кои на тој начин даваат свој придонес за инклузијата на театарската сцена .
За време на Фестивалот ќе биде промовиран и видео записот од роденденската песна „Љубовта ја шириме“, посветена на петгодишното меѓународно фестивалско дружење во Скопје, што хуманитарно ја испеаа и ја поддржаа наши актерски и музички звезди : Тања Кочовска, Дејан Лилиќ, Снежана К. Руси, Бени Шакири, Дарио Панковски, Ристо Самарџиев, Зоран Џорлев, Благоја Груевски, Адријана Алачки, Огнен Здравковски, Игор Митковски, Боби Спасенцовски, како и водителките Ирена Спировска и Татјана Стојановска.


Бидете дел од оваа неколкудневна фестивалска приказна, „Игри без маска“ ве очекува да ги поддржите.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Оставете реплика

Вашата емаил адреса нема да биде објавена

error: Content is protected !!