Инспирирајте се: Допинг за мотивација

Чувствувате тензија и страв и ви се чини дека нештата никогаш нема да се сменат…Не сте осамени и тоа е знак дека ви треба мотивациски допинг и зборови што ќе ве инспирираат.

„Мојата животна философија е дека тешкотиите исчезнуваат кога смело ќе се дочекаат.“ Исак Асимов

„Првата работа што младите луѓе треба да ја научат е самотијата- таму е најголемата сила и најголемиот душевен мир“. Шопенхауер

„Или ти го управуваш умот, или тој управува со тебе.“ Џим Рон

„Сакаш да знаеш кој си? Не прашувај. Постапи! Акцијата ќе те претстави и дефинира.“ Томас Џеферсон

„Ништо на овој свет не е целосно погрешно. Дури и часовникот покажува исти бројки два пати на ден.“ Пауло Коелјо

„Љубопитноста е моторот на постигнувањата.“ Кен Робинсон

„Успешните луѓе секогаш се во потрага по можноста да им помогнат на другите. Неуспешните луѓе секогаш првин прашуваат.“ Брајан Трејси

„Додека живееш, биди жив“- Гете

„Тешкотија е оправдувањето што историјата не го прифаќа.“ Едвард Мороу

„Професионалец е оној што ја завршува работата, додека на чувствата најмалку им се работи.“ Френк Лојд Рајт

„Парите се само идеја.“ Роберт Kијосаки

„Никогаш нема да го преминеш океанот, додека не се осмелиш да го изгубиш брегот од очите.“ Кристофер Колумбо

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!