Кој би кажал дека е толку здрава

Пченка, за разлика од другите зленчуци, со варењето станува уште поздрава.
Со варењето се зголемува нејзиното антиоксидативно и антиканцерогено дејство, а бидејќи одлично влијае врз дигестивните органи, добро е да се знае дека е малку калорична (80-100 калории) и е одлична за слабеење. Освен тоа, варената пченка го намалува високиот холестерол со што го чува срцето а витаминот Б1, со кого изобилува, ја подобрува работата на мозокот.

Пченката е вкусна во својот изворен облик, но пријатна е и со мирудии – кари, куркума, шарена сол…
Што чекате? Сварете си пченка.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!