5.8 C
Skopje
среда, ноември 12, 2025
spot_img

Крем супа со праз и копар

Потребно е : неколку страка праз, копар, филџан млеко, 2 лажици путер, малку брашно, 2 дл кисела павлака, сол и црн пипер по желба.
Исчистете го празот, исечкајте и динствувајте на путер 5-7 мин, додавајќи по малку вода. Тргнете го од огнот и оставете го да се излади. Од брашното, путерот и млекото направете бешамел. Додадете го измиксираниот праз кратко да проврие. Посолете, додадете црн пипер и кисела павлака, промешајте и послужете.
Фото- Et kjokken i Istanbul

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена