Легендарни цитати на Чарлс Буковски: Секогаш се наоѓа некоја жена да те спаси од друга и додека те спасува, се подготвува да те уништи

*Човек се раѓа како гениј, а умира како идиот.

*Поезија е она што се случува кога ништо друго не се случува.

*Некои луѓе никогаш не полудуваат. Мора да имаат ужасни животи.

*Кога пиеш тоа е како да се убиваш, а потоа повторно оживуваш. Јас така проживеав 10-15 илјади животи.

*Животот е убав колку што ќе му дозволиш да биде.

*Ја носам смртта во левиот џеб и некогаш ја вадам и зборувам со неа: Здраво срце, како си? Кога ќе дојдеш по мене? Ќе бидам подготвен.

*Колку човекот е посилен толку е поосамен, а тоа е чиста математика.

*Секогаш се наоѓа некоја жена да те спаси од друга и додека те спасува, се подготвува да те уништи.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени