14.8 C
Skopje
вторник, април 29, 2025
spot_img

Морска тава

Потребно е: разни видови школки, најдобро е да се цели а не чистени, неколку листови целер, снопче магдонос, 2 чешниња лук, 2 ливчиња босилек, 2 дл. бело вино, 2 лажици маслиново масло, сол, црн пипер и лимон.
Измијте ги школките под млаз студена вода.  Излупете го лукот, па исечкајте го заедно со магдоносот и целерот. Малку загрејте го маслото во тавата, па додадете зачински билки, само два- три пати промешајте, па залијте со вино. Посолете и варете неколку минути. Додадете ги школките, поклопете и варете три минути. Тргнете го капакот, варете уште две- три минути, па посипете со исецкан босилек и рендана кора од лимон.

Фото- Rasa Malaysia

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена