Мотивациски пораки на Дипак Чопра, автор, доктор и филозоф: Секој непријател е симбол на вашата состојба без љубов

* Сите проблеми во себе го имаат семето на нова прилика.
* Духот, исто како и водата, останува свеж само доколку се движи.
* Секој непријател е симбол на вашата состојба без љубов.
* Она што го создал умот, само тој и може да го уништи.
* Радост е внатрешна состојба на свест која одредува начин на кој ќе го перцепираме и доживуваме светот.
* Секое исполнување доаѓа одвнатре, затоа што секое случување почнува и завршува на нивото на душата.
* Светот е огледало на сопственото битие.
* Смирете се и почуствувајте ја душата. Побарајте ја. Кога ќе ја најдете, чувајте ја, затоа што душата е повредна од златото.
* Пушти да те мразат или да те сакаат. Сето тоа е губење на време.
* Промената на свеста бара време. Тоа е еволуција а не револуција.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!