Мојата интимна азбука: Бојана Скендеровски

А- акапела пеење,уживам да го практикувам овој начин на пеење и тоа дома сама, кога имам некоја омилена песна во тој даден момент.

Б- Бојана,го сакам своето име,и потајно посакувам еден ден здравје Боже да го носи мојата внука,ако ја имам.

В- Васко,Васил,мојот сопруг, тој е мојот најверен другар.

Г- грозје, го обожувам.

Д- Дама, се стремам да бидам дама, со сите нешта кои би требало една дама да ги поседува и умее.

Ѓ- Ѓорѓи, син ми, шеќерко мој, колку брзо ми порасна, до вчера го држев во раце како бебе.

Е- екстровертност, мојата најистакната карактерна особина.

Ж- жуле, домашен колбас, специјалитет во тетовскиот крај.

З- здравје и само здравје, последнава година сфативме колку е само драгоцено.

Ѕ- ѕвонче,едвај чекам новогодишна атмосфера, и ѕвончињата на Дедо Мраз.

И-Искра, како искра надеж во морето разочарувања, Искра како мојата ќерка, мојата верна копија.

Ј- јуфки, и тоа домашни,за мерак.

К- коректност, заборавивме ли да бидеме коректни во ова лудо време на извртени вредности?!

Л- лојалност, секогаш сум барала лојалност, и сум пружала лојалност.

Љ- љубовта ќе го спаси светот!

М- Мајкл Болтон, мојот омилен.

Н- ново, нова страница, ново време, нова гардероба, се радувам на сите нови нешта, и нови предизвици.

Њ- Њујорк,што би рекла пеејки Алиша Кис: џунгла каде што се создаваат соништата.

О- огледало, ви се допаѓа ли личноста која е спроти вас кога ќе се погледнете во огледало?!

П- песна,мојата душевна храна.

Р- радост.

С- Скопје, мојот град, никогаш не би го напуштила, ако баш не морам.

Т- тишина, само кога спијам, инаку не можам да функционирам во тишина.

Ќ- ќеиф,честопати се водам по својот ќеиф,а правам ќеифови на моите деца.

У-успех,вечен оптимист сум и сакам да успее се што правам,таа мисла ме води.

Ф- фреска, најубавите наши фрески.

Х- херој, обиди се да бидеш нечиј херој, помагај колку можеш.

Ц- цреша, моето омилено овошје.

Ч- чувство, кога е измешано сигурна сум дека не треба да избрзувам.

Џ- Џорџ Мајкл, уште еден мој омилен.

Ш- штрудла, мојот омилен десерт.

7дена.мк

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!