Неуспесите се лекции што треба да ги научиме

Ниту еден ден никогаш не е изгубен кога го живеете со цел и внимание. Вреднувајте го и уживајте во своето патување, дури и кога наидувате на заобиколен пат.
Она што вчера не можевте да го направите, денеска можеби можете . Искуството е најтешкиот учител, зашто на почетокот ви дава предизвик, а на крајот лекција. Но тоа е всушност и благослов. Тоа значи дека станувате посилни и поспособни со секој нов ден. Затоа, не осмелувајте се да се откажете денеска, зашто ситуацијата вчера била поинаква.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!