2.8 C
Skopje
четврток, јануари 23, 2025
spot_img

Пилешки џигер со портокал и вино

Потребно е : 400 г пилешки џигер, масло, путер, 2 чешниња лук, 250 г шампињони, 100 г брокули, рендана кора од портокал, сок и еден портокал, бело вино, ѓумбир, сол и црн пипер.
Во поголем сад загрејте ги маслото и путерот, додајте го истолчениот лук и пропржете на тивок оган.
Додајте ги тенко исечените печурки, исечкан џигер и пржете уште малку. Добро измешајте, додајте ги кратко проварените брокули, сокот, исечканиот и кората од портокал, виното, црн пипер, сол и ѓумбир.
Поклопете и оставете да се динстува уште 10. минути.
Фото- Eat Drink Paleo

 

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави