16.8 C
Skopje
четврток, јуни 19, 2025
spot_img

Плескавица во јагнешка марамица

Потребно е: путер, праз, сува пиперка, 200 гр јагнешко месо, 1 јајце, лук, сол, биер, масло.
Во тава со масло и путер пржиме ситно сечкан праз и сува пиперка, потоа додаваме малку бело вино и пржиме додека не испари. Во меѓувреме јагнешкото филе го блендираме заедно со сол, бибер и мешан сув зеленчук. Месото го спојуваме со празот, ставаме презла и 1 јајце, оформуваме плескавица која ја виткаме во јагнешка марамица и пржиме од двете страни. За да има поубав вкус, во тавата додаваме неколку чешниња лук.
Фото- Pixabay

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена