8.8 C
Skopje
вторник, април 22, 2025
spot_img

Потпечени пиперки со сирење

Потребно е:  500 грама кравјо сирење, 100 грама горгонзола, едно јајце,  4 меснати бабури, зачин, сол,  две лажици маслиново масло.

Подготовка:  Пиперките цели проварете ги околу пет минути во малку солена вода, па извадете ги и веднаш промијте ги со ладна вода. Исечете ги по должина и од нив извадете ги семките. На страна добро измешајте го сирењето со јајце, коцки горгонзола и зачинот.  Ставете ја мешавината во пиперките, наредете ги во огноотпорен сад во кој сте ставиле малку масло. Печете ги во рерна околу 20 минути на 200 степени.

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена