11.8 C
Skopje
недела, април 27, 2025
spot_img

Пржена туна

Потребно е: 1 парче туна, 1 лажица бел вински оцет, 1 лажица сенф, црн пипер, сол, маслиново масло, магдонос.
Измијте ја туната и добро избришете ја. Додадете сол и црн пипер, полијте со масло и оставете да се маринира најмалку еден час. Пржете ја туната по пет минути од двете страни, а ако сакате место да биде добро печено, продолжете го времето на пржење. Измешајте оцет, сенф, 4-5 лажици масло, сол и исечкан магдонос и со тоа полијте ја туната.

фото- kroger

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена