12.8 C
Skopje
вторник, април 22, 2025
spot_img

Пржени лигњи со татар-сос

Потребно е – 1кг лигњи, 150 г брашно, 1 лимон, 150 г мајонез, 150 кисела павлака, копар, кромид, мурудија и ѓумбир во прав.
Лигњите се чистат и сушат на салфета. Со нож се одвојува главата од телото на лигња, а потоа се сечат на тркалца кои се посипуваат со брашно. Се пржат во жешко масло, не им треба многу време да станат крцкави. Кога ќе ги извадите, капнете им неколку капки лимон, посолете. За татар-сос измешајте мајонез и павлака, исечкан копар, сечкан кромид, мирудија, ѓумбир и сол.

фото – kitchen Nostalgia

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена