Пробајте нешто ново. Сушена боранија

Сушената боранија е многу повкусна од смрзнатата, и годинава можете да се обидете да ја имате во зима и на овој начин.
Процедурата е многу едноставна: ја чистите боранијата и ја ставате во малку зашеќерена вода, да се вари 10 минути. Потоа боранијата се суши, се ниже на подебел конец и откако ќе е готова, се чува на ладно место.
фото- pixabay

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!