Сите благодети на рузмарин

Рузмаринот се користи како додаток на јадења, печено месо, за тесто… Освен во јадењата, се употребува и за подготовка на чај и вино.
Се користи и како лек за анемија, болки во зглобовите, главоболка, депресија, импотенција, надуеност…

Масажа со етерично масло од рузмарин помага кај напнатите мускули. Научниците докажале дека кај луѓе кои мирисале етерично масло од рузмарин шансите за помнење биле зголемени за 75 % .

Фото: Pexels

 

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!