Студот лекува

Студот може и да лекува, под услов да знаете како да ги искористите предностите – на лековитите квалитети. Студот е идеален аналгетик, и антиинфламатор. Со намалувањето на телесната температура, протокот во крвта станува помал, а оттаму крвавењето и болката се намалуваат.
Студот помага и при голем број на кожни и коскени заболувања, проширени вени, потоа, сонот е здрав, мирен и целосен, што позитивно влијае врз нервниот систем.

Фото- Pexels

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени