16.8 C
Skopje
сабота, април 19, 2025
spot_img

Тарана со колбаси, грашок и пченка

Потребно е:  500грама тарана, 2-3 колбаси, 300 грама грашок, 300 грама пченка, малку масло, црвена сол, 2 лажички зачин, бибер, сол, вода.

Подготовка:  Ставете во тава малку масло и во него сипете ја тараната. Пржете ја додавајќи вода. Пржете ја и мешајте десетина минути. Потоа додадете го колбасот исечена на тенки кругови и мешајте уште пет минути. Потоа додадете го грашокот, пченката, зачините и се измешајте. Ставете вода да ја покрие тараната и уште малку повеќе.  Варете додека тараната не омекне за да не ви крцка во заби. Повремено мешајте. Варете ја околу 15тина минути.

Извор и фото: kuvajmo-blogovski.com

 

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена