Потребно е: 1 кг телешко месо, 200 г морков, 150 г целер, 300 г кромид, 5 чешниња лук, маслиново масло, 2,5 дл бело вино, 200 г варени домати, мелен лен, сол, црн пипер, ловоров лист и рузмарин.
Исечкајте го месото на парчиња, посолете, додадете црн пипер, лен и кратко потпечете од сите страни на жешко масло. Извадете го и ставете во друг сад. Во истото масло во кое го пржевте месото пропржете 300 г кромид, исечкен на тркалца, и ставете го останатиот зеленчук. Вратете го месото и ставете го врз зеленчукот. Залијте со вино, намалете го огнот и додајте ги доматите и мирудиите. Оставете го месото да вари се` додека да омекне.
Фото- The Link Home