14.8 C
Skopje
вторник, април 29, 2025
spot_img

Телешко со печурки

Потребно е: 600 грама телешко, 300 грама печурки, главица кромид, 100 милилитри бело вино, 200 милилитри кисела павлака, една лажица сецкан магденос, 50 грама путер, една лажица зачин.

Подготовка:  Месото исечете го на коцки а кромидот ситно сецкајте го. На путерот пропржете го месото, потоа додајте го кромидот  и заедно динстајте го пет минути. Потоа додадете ги печурките, исецкани по должина и продолжете да динстате следните 30 минути со повремено додавање вода. Кога месото ќе омекне,  додадете вино, малку густин и павлака.

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена