УХМР: портокалово ниво на опасност

Топлиот бран и денес се чувствува во Македонија. Токму затоа ви го пренесуваме предупредувањето од Управата за хидрометеоролошки работи. „Денес ќе се задржи сончево и многу топло време со натпросечни температури на воздухот. Ќе биде активирано портокалово ниво на опасност од високи температури и УВ зрачење.
Максималната температура ќе биде од 35 до 41 степен a УВ зрачење +9“
Фото-Pixabay

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!