5.8 C
Skopje
вторник, февруари 18, 2025
spot_img

Чорба од кромид и кашкавал

Потребно е: 1 мала лажица црвен пипер, малку сол, 50 г путер, 3 главици кромид, 100 г кашкавал , 50 г брашно и малку црн пипер.
Кромидот се сече на тенки тркалца и се пропржува во путер додека добие златна боја. Потоа се додава брашно, уште малку се пржи, па се додава црвен пипер и се налева со 1,5 литар вода. Се посолува и се вари 10 минути. Во секоја чинија се ставаат коцкички пропржен леб и на коцкички сечкан кашкавал и се налева со врела супа. Се остава да отстои 5 минути, а потоа се служи.

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена