Шест знаци дека не поднесувате глутен

Повеќе од 55 болести се врзани со глутенот, но повеќето луѓе кои се интолерантни на глутен никогаш не добиваат дијагноза. Затоа следете ги знаците и препознајте ги симптомите.
– стомачни и дигестивни проблеми: подуеност, гасови, грчеви, констипација и дијареја.
– главоболка или мигрена
– дијагноза за автоимуна болест како Хашимото тироидис, ревматиден артритис, лупус, псоријаза или милтиплекс склероза
– претерана емотивност, која вклучува хронична раздразливост и ненадејна, ирационална промена на расположението
– невролошки нарушувања како главоболка, проблеми со рамнотежа, слабост, трнење на екстремитетите
– замор, посебно по оброк со глутен

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!