Шеф Игор Каспер: Англиски „Капетанови палачинки“

Палачинките се омилени на секој дел од планетата па и тука во Лондон. Сепак, англиските палачинки се разликуваат од американските: тие се многу потенки и не содржат квасец. Многу се поблиску до францускиот крем, но по форма се малку подебели. Традиционално, англиските палачинки се служат на Велики вторник, но се уживаат во текот на целата година.
Најдобро се сервираат директно од тавата, тука ќе употребите фантазија и ќе ги следите желбите на домашните. Во мојата куќа трката е да се обидам да ги направам побрзо отколку што децата можат да ги јадат, и секогаш ми е предизвик да ги навтасам.
Состојките се стандардни: брашно, јајца, млеко и масло. Уживајте!

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!