Што ви прави сексуалната „пустина“?

Не станува збор само самците. Немање секс е честа појава и кај двојките со стаж. Со текот на години супружници стануваат како цимери, а сексуалната потреба секогаш е посилна кај едниот кој постојано се окривува дека мисли „само на тоа“.
Еве што најмногу и најчесто се случува по долгата сексуална апстиненција.
Нервозата е на прво место.
Сеедно каков, лош, одличен или „осреден“ секс, владее предрасуда дека мажите полесно поднесуваат апстиненција за разлика од жените а на оваа тема се направени многу вицеви и теории за хистерија кај жените.
Уште старите Грци за жените кои долго немале секс зборуваа дека патат од хистерија а “histera” е латинскиот збор за матката.
Резултатот на тоа е нервозна, жена без емпатија која своите фрустрации ги лекува врз околината.

Извор: express.hr

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!