Што се случува ако пиете кокосова вода седум дена?

Кокосовата вода го зајакнува имунитетот и ги елиминира бактериите кои предизвикуваат инфекции на уринарниот тракт, гонореја, болести на забите, како и вируси, кои предизвикуваат настинки и заразни болести.
Не само што кокосовата вода ќе ја зголеми вашата енергија, туку и како природен диуретик ќе ги засили хормоните на штитната жлезда и бубрезите. Ќе ги исчисти каналите на уринарниот тракт и меурот за мокрење и ќе ги елиминира токсините од организмот.
Оваа чудотворна вода помага да се растворат бубрежните каменчиња со разблажување на урината, така што разни хемикалии во вашите бубрези, како калциум, фосфати, мочна киселина, релативно лесно ќе ги исфрли од системот.
Поради своите прехранбени влакна, кокосовата вода исто така е корисна за системот за варење. Пијте ја редовно и така ќе ја елиминирате желудочната киселина.

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!