Алкална храна за подобро здарвје
Во алкални продукти (треба да сочинуваат 75 отсто од исхраната) спаѓаат: цвекло, кромид, лук, ѓумбир, брокули, компир, пиперки, печурки, карфиол, домати, блитва, карфиол, келераба, модар патлиџан, грашок, црн пипер, кељ, коријандер, моркови, целер, репка, артичока, зелка, рен, грашок, спанаќ, зелена салата, грав, ротквици, краставици, тиква, авокадо, лимон, семки од тиква, мак, костени, бадеми, масло од авокадо, ленено масло, кососово масло, маслиново масло, сусам, семки од ким, босилок, јачмен, соино брашно, соино млеко, морска сол, цимет, зелен чај, јаболков оцет…
Коментарите се затворени