7.8 C
Skopje
среда, февруари 5, 2025
spot_img

Крем супа од кромид

фото: Pexels

Потребно е: 100 г сирење, малку нишесте, литар млеко, малку масло, половина килограм кромид и црн пипер.
Кромидот се чисти и ситно се сече а потоа се пржи во масло. Откако ќе се вцрви, се налева чаша вода, се посолува а во друго тенџере се вари млекото со брашното кое предходно е измешано со малку ладно млеко. Кога кромидот ќе омекне, се пасира, се додава бешамелот и се вари уште 20 минути. На крај се додава ренданото сирење или кашкавал, црн пипер и се служи.

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена