15.8 C
Skopje
петок, јануари 31, 2025
spot_img

Полнет кромид

Потребно е: 8 големи главици кромид, 300-500 г домашни колбаси, 5 чешниња лук, 1 китка магдонос, 1 филџан за кафе лебни трошки (или сув леб), 1 филџан млеко, 1 филџан масло ,1 говедска коцка за супа, вода и сол по вкус.
Кромид се вари 5 минути во солена вода а потоа со мала лажичка или нож се длаби во средината. Средината се сечка и се пропржува во тава, а потоа се додаваат исечкани домашни колбаси, лук и лебните трошки и исечкан магдонос.
Кромидот се полни, се реди во тава и се налева со супа.Тавата е готова кога кромидот ќе омекне, ќе поцрвене и течноста од тавата ќе испари.
Фото- donnemagazine.it

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена