Chef Филип Митевски, фуд дизајнер, нашинец кој собира ловорики во Германија, (Maritim Hotel Darmstadt), одржа работлиница во неговото средно училиште „Лазар Танев“. Носталгичен, бидејќи е повторно во Македонија, во своето драго училиште, овојпат од другата страна на боксот, беше часот на Филип.
Беше интересно и еукативно: во оптимистично-енергичен манир, како вистински професионалец кој адутот го има во дизајнирањето на храната, Филип на идните готвачи и шефови им покажа неколку интересни техники во готвењето и сервирањето, откри еден „мишелин рецепт“, кој го пробавме на лице место и ги поттикна младите луѓе на креативност и на верба во себе.
– Овој час ме врати повторно во училиштето каде што завршив, голема чест е да се исправам пред вас и со голема желба да ви презентирам дел од моето секојдневие. Се што правите, правете го со инспирација, со љубов и на ваш начин, тоа е голема привилегија- им се обрати Филип на учениците.
На работилницата присуствуваше и колегата на Митевски, Gian Luca Teschke, кој презентираше неколку топли јадења.