3.8 C
Skopje
вторник, јануари 28, 2025
spot_img

Салса „мексикана“

Потребно е – 2кг. излупени и исечкани домати, голем кромид, 2 ајварки, 5 чешниња лук, неколку фереронки, сок од 1 лимон, оригано, ким, сол мускатно оревче, чили малку шеќер и оригано.

Доматите се ставаат во цедалка да се исцеди вишокот од сокот, а потоа се варат околу 1 час, заедно со ситно сецканиот кромид, лук, пиперката и фефероките. Кога смесата ќе се згусне, се додаваат зачини, се дотерува вкусот и салсата е готова!

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена