Доколку сакате да готвите, најважно е да го направите тестото.Тестото треба да го печете во висок калап, а за него ви е потребно брашно, млеко, квасец, 4 јајца, сол и путер.
Откако ќе го испечете тестото, ќе исечете шест парчиња, што ќе ги мачкате со различни филови.
Прелив од путер
Путер се дели на три дела. Во првата посуда ставете павлака и малку ајвар. Во втората две исечкани јајца и малку мајонез а во третата варен морков и сечкана салама. Со ова се премачкуваат парчињата солена торта и се редат како купола.
Во вториот прелив можете да ставите и крем сирење и сечкана црвена пиперка, во третиот кисели краставчња.
Внимавајте сите слоеви да бидат подеднакво дебели. Врвот секако треба да биде интересно украсен – обидете се да направите цветови од пршута.