7.8 C
Skopje
среда, февруари 5, 2025
spot_img

Качамак со пилешки џигер

Потребно е: половина кутија палента, 500 г пилешки џигер, главичка кромид, 2 лажици масло или путер, шолја кисела павлаката, малку сол, црн пипер и ливчиња магдонос
Се вари палентата, според упатството на кутијата. Се сецка кромидот и се динста додека не омекне, па потоа се додава џигерот и се пржи. Пржениот џигер се трга од огнот, се прелева со кисела павлака, се посолува според вкус и се зачинува со црн пипер и исецкан магдонос. Во чинијата за служење се става врелата палента, а одозгора се прелева со џигерот и сокот и веднаш се служи.

фото- tarifler

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена