14.8 C
Skopje
сабота, јули 12, 2025
spot_img

Chef Весна Тодоровска -Алачковска: Мус и сорбет од малини

За мусот е потребно: 300мл. слатка павлака, 100 гр.растопено бело чоколадо, 1/2 пакетче желатин и 2 лажици од сорбетот (150 гр. малини се варат на оган со 2 лажици шеќер и малку вода, а потоа смесата се замрзнува).
Се матат состојките а потоа калапчињата се полнат со мусот. Во средината се става едно помало делче од замрзнатиот малина сос.


Потоа се ставаат во фрижидер, за да се стегнат. Глетката е уште поубава кога одозгора ќе се прелијат со чоколадо, глазура…
Мусот се сервира со малини, ливчиња свежо нане и одлично оди со бело суво вино.

Може да ве интересира..

Социјални Мрежи

3,852фановиДопаѓања
610следбенициследете
- Advertisement -spot_img

Препорачани објави

error: Содржината е заштитена