Домашни миленичиња и жешкото време

Доколку вашето куче покажува знаци на исцрпеност предизвикана од топлина (тешко дишење, суви или црвени заби, повраќање…) не ставајте го во ладна вода, затоа што тоа може да предизвика шок-состојба. Наместо тоа, ставете го на ладно место, наметнете го со влажна крпа, а шепите нурнете му ги во млака вода.
Иако може да ви се чини логично вашето куче да го истрижете на нула, одолејте и на таа идеја. Доколку редовно го четкате, и долгото влакно му помага на вашиот миленик во регулирањето на телесната температура.
Фото- Pixabay

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Коментарите се затворени

error: Content is protected !!